Aynalıkavak kasrı giriş ücreti 2025!

Osmanlı Devleti'nin İstanbul'daki dördüncü büyük sarayı olan Aynalıkavak Kasrı giriş ücreti 2025 Ocak ayında güncellendi. Aynalıkavak Kasrı giriş ücreti, Aynalıkavak Kasrı nerede, Aynalıkavak Kasrı ne zaman yapıldı gibi merak edilen soruların cevapları haberimizde...

Osmanlı Devleti’nin İstanbul’daki dördüncü büyük sarayı olan Tersane Sarayı, diğer adı ile Aynalıkavak Sahil Sarayı’ndan günümüze ulaşabilen tek yapı, Aynalıkavak Kasrı. Aynalıkavak Kasrı İstanbul'a gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Aynalıkavak Kasrı nerede?

Aynalıkavak Kasrı, İstanbul Beyoğlu ilçesinde Hasköy semtinde bulunuyor.  Aynalıkavak kasrı adresi şöyle: Aynalı Kavak Caddesi Beyoğlu.  

Aynalıkavak kasrı kim tarafından yaptırılmıştır?

Aynalıkavak Kasrı'nın yapımına Sultan I. Ahmed döneminde 1613 yılında başlandı. Sultan 1. Ahmed'in ardından gelen padişahların yaptırdıkları ilave yapılarla son halini alan Aynalıkavak Kasrı, asırlardır ihtişamını koruyor.

Aynalıkavak kasrı hakkında bilgi

Çok pencereli Aynalıkavak Kasrı, Tersane Sarayları'ndan günümüze ulaşmayı başarmış tek kasır ve Lale Devri tavan süslemelerinin İstanbul'daki son örneği olma özelliklerini taşıyor. Okmeydanı yamaçlarından Haliç kıyılarına doğru uzanan alan, tarihî kaynaklara göre Bizans döneminde imparatorlara ait bir gezinti ve dinlenme yeriydi. Fatih Sultan Mehmed’in (1444-1481) İstanbul’u fethinden sonra, Osmanlı sultanlarının da ilgisini çeken bu büyük koruluk, bölgede kurulan Osmanlı tersanesinden dolayı, bahçeleriyle birlikte “Tersane Hasbahçesi” adıyla anılmış.  Hasbahçe’de bilinen ilk yapı, Kaptan-ı Derya Halil Paşa’nın Sultan I. Ahmed (1603-1617) için 1613 yılı sonlarında yaptırdığı kasırdır. Daha sonraki dönemlerde yeni köşkler, kasırlar ve bunlara ait ilave yapılarla, Tersane Sarayı son şekline kavuşmuş. Sarayın setler hâlinde yükselen geniş bahçesinde, Haliç’e bakan yeni kasırlardan biri de Sultan III. Ahmed’in (1703-1730) şehzadeleri için düzenlenen sünnet düğününe sahne olan Aynalıkavak Kasrı’dır.  Zaman içinde tersanenin büyüyüp genişlemesiyle, saraya ait yapılar birer birer yok olmuş. 1802-1803 yıllarında tamamen yıkılan saraydan geriye sadece Aynalıkavak Kasrı kalmış. Lâle Devri olarak anılan dönemin yaşantısını hatırlatan ve yaklaşık üç yüz yıldır Haliç kıyılarını süsleyen Aynalıkavak Kasrı, 1975 yılında Millî Saraylar yönetimine geçmiş ve 1984’te müze-saray olarak ziyarete açıldı. 

Aynalıkavak kasrı giriş ücreti 2025

Aynalıkavak kasrı giriş ücreti 2025 Ocak ayında güncellendi. Buna göre Aynalıkavak Kasrı yerli ziyaretçi bilet fiyatı 60 TL. Aynalıkavak kasrı yabancı ziyaretçi bilet fiyatı ise 200 TL.  İndirimli ve bahçe bilet fiyatları ise 30 TL.

Aynalıkavak kasrı müze kart geçerli mi?

Aynalıkavak Kasrı'nı ziyaret etmek isteyenler müzekartın geçip geçmediğini merak ediyor. Aynalıkavak kasrında müze kart geçerli. Yerli ziyaretçiler 60 liraya alabilecekleri müzekartla Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 300'ün üzerindeki müzeyi 1 yıl boyunca ücretsiz ziyaret edebiliyor.

Aynalıkavak kasrı ziyaret saatleri!

Aynalıkavak kasrı ziyaret saatleri de merak ediliyor. Aynalıkavak kasrı açılış saati 09.00. Aynalıkavak kasrı kapanış saati ise 17,00. Aynalıkavak kasrı Pazartesi günleri hariç ziyarete her gün açık. 

Aynalıkavak kasrı Aynalıkavak kasrı Cumhurbaşkanlığı milli saraylar idaresi Aynalıkavak kasrı nerede Aynalıkavak kasrı müze kart geçerli mi Aynalıkavak kasrı giriş ücreti 2025 Aynalıkavak kasrı ziyaret saatleri Aynalıkavak kasrı kim tarafından yaptırılmış