Beylerbeyi Sarayı ziyaret saatleri değişti

Milli Saraylar İdaresi, Yıldız Sarayı ziyaret saatlerinde değişiklik yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Müzecilik ve Tanıtım Dairesi Başkanlığı Beylerbeyi Sarayı'nın ziyaret saatlerinde değişikliğe gitti.

Beylerbeyi Sarayı giriş ücreti zamlandı

Beylerbeyi Sarayı ziyaret saatleri değişti

Buna göre Beylerbeyi Sarayı'nın Bahçe ve Rıhtım Bölümü Salı, Çarşamba, Perşembe günleri saat 21 :00'e kadar; Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise 22:00'ye kadar açık olacak. 

Beylerbeyi sarayı nerede?

Beylerbeyi Sarayı, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan yazlık bir Osmanlı sarayıydı. Anadolu yakasının en çok ziyaret edilen sarayı olan Beylerbeyi Sarayı adresi şöyle: Beylerbeyi Mah. Abdullah Ağa Cad. No:12, Beylerbeyi/Üsküdar

Beylerbeyi sarayı ne zaman yapıldı?

Beylerbeyi Sarayı, 1861-1865 yılları arasında Sultan Abdülaziz'in emriyle inşa edildi. Mimarlarından Sarkis Balyan tarafından tasarlanan sarayın yapımında ahşap ve taş malzeme kullanıldı. Sarayın dikkat çeken özelliği ise Barok ve Rönesans tarzlarındaki etkileyici cephesi.

Beylerbeyi sarayı hakkında bilgi

Beylerbeyi ve çevresinin yerleşim alanı olarak kullanılması tarihte oldukça gerilere, Bizans dönemine kadar gidiyor.  Farklı tarihsel dönemlerde inşa edilen yapıların ardından Sultan II. Mahmud (1808-1839) döneminde yaptırılan ahşap sarayın yanmasıyla Sultan Abdülaziz, 1861-1865 yılları arasında sarayı ve ek binaları yaptırdı.  Mâbeyn ve Harem bölümlerinden oluşan saray ana binası ziyarete açık. Deniz Köşkleri ile üst set bahçelerle büyük havuzun etrafındaki Sarı Köşk, Mermer Köşk ve saltanat atlarını barındırmak amacıyla inşa edilmiş olan Ahır Köşk ise ziyarete kapalı. Beylerbeyi Sarayı yazlık bir saray. Özellikle yabancı devlet misafirlerinin ağırlanmasında kullanıldı. Avusturya-Macaristan İmparatoru Franz Joseph (1869), Fransız İmparatoriçesi Eugénie (1869), Karadağ Prensi Nikola (1874) ve Alman İmparatoru II. Wilhelm gibi çok sayıda konuk Beylerbeyi Sarayı'na ağırlandı. Sultan II. Abdülhamid de tahttan indirildikten sonra hayatının son altı yılını burada geçirmiş ve 1918’de bu sarayda vefat etti.  Bodrumla birlikte üç katlı olarak yapılmış olan sarayda 24 oda, 6 salon yer alıyor. Taban döşemeleri, Mısır’dan getirtilen hasırlarla kaplı. Türk-Hereke yapımı halılar; Fransız Baccarat kristalinden avizeler; İngiliz, Fransız ve İstanbul-Haliç Tersanesi’nde yapılmış saatler ile Çin, Japon, Fransız, Alman ve Türk (Yıldız) porseleni vazolar, sarayın oda ve salonlarının dekorasyonunu tamamlıyor. 

Beylerbeyi sarayı ziyaret saatleri Beylerbeyi sarayı ziyaret günleri Beylerbeyi sarayı hangi günler açık Beylerbeyi sarayı her gün açık mı Beylerbeyi sarayı hangi günler kapalı