Deniz Müzesi giriş ücreti 2024!
Türkiye'nin en büyük denizcilik müzesi İstanbul Deniz Müzesi yaz döneminde ziyaretçi akınına uğruyor. Deniz Müzesi giriş ücreti 2024 yılında güncellendi. Deniz Müzesi giriş ücreti, Deniz Müzesi nerede, Deniz müzesi yol tarifi gibi bilgiler haberimizde...
Türkiye'nin denizcilik alanının en büyük müzesi olan Deniz Müzesi, içerdiği koleksiyon çeşitliliği açısından dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alıyor. 125 yıldır zengin koleksiyonu ziyaretçileriyle buluşturan Deniz Müzesi, Türk denizcilik tarihini ziyaretçilere anlatmaya devam ediyor.
Deniz Müzesi nerede?
Deniz Müzesi İstanbul Beşiktaş'ta yer alıyor. Deniz Müzesi, Preveze Deniz Zaferi’nin kazanılmasında önemli rol oynayan Kaptan-ı Derya Barbaros Paşa’nın türbesinin ve anıtının hemen yanında yer alıyor. Deniz Müzesi adresi şöyle: İstanbul Deniz Müzesi Komutanlığı Sinan Paşa Mah. Beşiktaş Cad. 6/1
Deniz müzesi hakkında bilgi
Deniz Müzesi, 31 Ağustos 1897'de Bahriye Nazırı Bozcaadalı Hasan Hüsnü Paşa`nın emirleri ile Tersane-i Amire bünyesindeki Mayın Müfreze Komutanlığı'na ait binada dünyanın nadir örneklerinden biri olarak "Müze ve Kütüphane İdaresi" adıyla kurulur. 1933 yılında Kasımpaşa`daki Nakkaşhane binasına taşınan müze, bu kez "Bahriye Müzesi Müdürlüğü" adıyla açılır. 27 Eylül 1961 yılında, Beşiktaş semtinin İskele Meydanı`nda Türk Amirali Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa`nın anıtı ve türbesi yanında, bugünkü bulunduğu yere taşınır. 4 Ekim 2013'de yeni binasında hizmete açılır. Deniz Müzesi Türkiye`nin denizcilik alanında en büyük ve içerdiği koleksiyon çeşitliliği açısından dünyanın sayılı müzelerinden biri olarak varlığını sürdürüyor.
Deniz Müzesi'nde neler var?
Deniz Müzesi'nde birçok denizcilik aletini, gemilerin minyatür maketlerini, sancakları, eski ve yakın dönem silahlarını, kıymetli mobilyaları, değerli evrakları, armaları, el yazmalarını ve daha birçok parçayı inceleme fırsatının yanı sıra bazı bölümlerde tarihi olayların anlatımları bulunuyor. Deniz Müzesinde tarihi kayıklar koleksiyonu, gemi parçaları, tarihi silahlar, sancaklar, tekstil eserler, cam ve taş eserler ve ahşap eserler yer alıyor. Müzede 23 binden fazla eser bulunurken; bu eserlerin yüzde 10’u sergileniyor. Müzenin girişinde ve üst katında Türk denizcilik tarihinin önemli kişilerinin büstleri; Mustafa Kemal Atatürk'ün Savarona Yatı'na ait filikası ve kullandığı sandallar; saltanat kayıkları, gemilerde kullanılan armalar yer alıyor. İkinci katta bulunan bağlantı yoluyla Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti Dönemi Donanması’na ait eserlerin sergilendiği alana geçiş yaptıktan sonra ziyaretçilerin ilgisini çeken başka bir alanda ise dalgıçlık tarihine yönelik hazırlanmış koleksiyon bulunuyor.
Deniz Müzesi yol tarifi
Deniz Müzesi'ne ulaşım oldukça kolay. Deniz Müzesi Beşiktaş vapur iskelesinin ön tarafında yer alıyor. Beşiktaş merkezine gelen tüm İETT araçları Minübüsler ve Deniz yoluyla Deniz Müzesine ulaşılabiliyor.
Deniz Müzesi giriş ücreti 2024
Deniz Müzesi giriş ücreti 2024 yılında güncellendi. Buna göre yabancı ziyaretçiler için deniz müzesi giriş ücreti 2024 yılında 12 euro olarak belirlendi. Yerli ziyaretçiler için deniz müzesi giriş ücreti ise öğrenci 30, yetişkin 90 lira olarak belirlendi. Deniz Müzesi'ne girdikten sonra girişteki veya biletinizdeki QR kodla indireceğiniz uygulama üzerinden sesli rehber eşliğiyle müzeyi gezebilirsiniz.
Deniz Müzesi müzekart geçerli mi?
Deniz Müzesi'ni ziyaret etmek isteyen yerli ziyaretçiler müzede müzekartın geçip geçmediğini merak ediyor. Deniz Müzesi'nde müzekart geçerli değil. Yerli ziyaretçiler ücret karşılığı alacakları biletle müzeyi ziyaret edebiliyor.
Deniz Müzesi ziyaret saatleri
İstanbul Deniz Müzesi ziyaret saatleri de merak ediliyor. Deniz Müzesi Pazartesi günleri dışında ziyarete açık. Deniz Müzesi hafta içi 09:00-17:00, hafta sonu 10:00-18:00 saatleri arasında ziyarete açık.