Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı'na bağlı İstanbul'daki Küçüksu Kasrı her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçi tarafından ziyaret ediliyor. 2024'ün ilk 6 ayında Küçüksu Kasrı'nı 83 bin 956 kişi gezdi.

Küçüksu kasrı ziyaret ücreti zamlandı
Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Eylül 2024 itibariyle Küçüksu Kasrı giriş ücretlerine yüzde 20 zam yaptı. Buna göre Küçüksu Kasrı mesire alanı giriş ücreti yabancı ziyaretçiler için 160 lira olarak güncellendi. Yerli ziyaretçiler için
Küçüksu Kasrı giriş ücreti 60 lira olarak güncellenirken Küçüksu Kasrı mesire alanı indirimli bilet ücreti ise 30 lira oldu.
Küçüksu Kasrı mesire alanında müzekart geçiyor mu?
Küçüksu Kasrı'nı ziyaret etmek isteyenler müzekartın geçip geçmediğini merak ediyor. Küçüksu Kasrı Mesire alanında müzekart geçmiyor. Küçüksu Kasrı mesire alanını ziyaret etmek isteyenler girişte ücret ödeyerek ziyaretlerini gerçekleştirebiliyor.

Küçüksu Kasrı nerede?
Küçüksu Kasrı İstanbul Beykoz'da yer alıyor. Küçüksu Kasrı'nın adresi şöyle: Göksu Mah. Küçüksu Cad. No:12 Küçüksu/Beykoz. Küçüksu Kasrı telefon numarası ise şöyle: 0 216 332 33 03
Küçüksu Kasrı hakkında bilgi
İstanbul Beykoz'da Göksu ile Küçüksu dereleri arasında kalan çayırlık alan, Osmanlı döneminde padişahların Boğaziçi’ndeki hasbahçelerinden, zamanla da en gözde mesire yerlerinden biri olarak tanınıyor. Hasbahçe içindeki ilk yapılaşma Sultan I. Mahmud (1730-1754) döneminde başlamış. Göksu’da sık sık avlanan ve atış talimleri yapan Sultan için Sadrazam Divitdâr Mehmed Emin Paşa, 1751-1752 yıllarında ahşap bir köşk yaptırmış. Sultan II. Mahmud (1808-1839) döneminde de kullanılmaya devam eden eski köşk, Sultan Abdülmecid (1839-1861) tarafından yıktırılmış ve yerine 1856-1857 yıllarında yeni Küçüksu Kasrı yaptırılmış. Sultan Abdülaziz (1861-1876) döneminde, kasrın cephe süslemeleri elden geçirilerek zenginleştirilmiş. Küçüksu Kasrı, 1983’te müze-saray olarak ziyarete açıldı. Bodrum katıyla birlikte üç katlı olan Küçüksu Kasrı'nın bodrum katı kiler, mutfak ve hizmetkârlara ayrılmış; diğer katlar ise bir orta mekâna açılan dört oda biçiminde düzenlenmiş. Bu özelliğiyle geleneksel Türk evi plan tipini yansıtan yapı, genellikle dinlenme ve av amaçlı olarak kullanılan bir “biniş kasrı” niteliğinde. Kabartmalarla süslü ve hareketli deniz cephesinde, bu cepheye yaslanmış şadırvanlı küçük havuzunda ve merdivenlerinde Batılı süsleme motifleri kullanılmış.