Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlı Yıldız Sarayı, tarihinde ilk kez kapılarını halka açtığı 19 Temmuz 2024 tarihinden bu yana ağırladığı ziyaretçi sayısıyla rekora imza atmıştı. Yıldız Sarayı 19 Temmuz'dan 1 Eylül'e kadar ücretsiz ziyaret edilebiliyordu. Yıldız Sarayı 2 Eylül'den itibaren ücretli hale geldi.


Yıldız Sarayı giriş ücreti!
Yıldız Sarayı giriş ücreti belli oldu. Buna göre yerli ziyaretçiler için Yıldız Sarayı giriş ücreti 150 lira olarak belirlendi. Yıldız Sarayı indirimli giriş ücreti 50 lira oldu. Yabancı ziyaretçiler için Yıldız Sarayı giriş ücreti 1000 lira olarak belirlendi. Yıldız Sarayı ücretleri 2 Eylül'den itibaren geçerli. 2 Eylül'den itibaren Yıldız Sarayı girişinde ücret ödenecek. İLGİLİ HABERYıldız Sarayı neden kapalı?
İLGİLİ HABER
Yıldız Sarayı neden kapalı?Yıldız Sarayı müze kart geçerli mi?
Yıldız Sarayını ziyaret etmek isteyenler müze kartın geçerli olup olmadığını merak ediyor. Yıldız Sarayı'nda müze kart kısmi geçerli. Yıldız Sarayı'nın Harem gibi bölümlerini gezmek ücretli. Bu alanlarda müze kart geçmiyor. Dolmabahçe Sarayı'nda olduğu gibi Yıldız Sarayı'nın da bazı bölümleri sadece bilet alınarak gezilebiliyor bazı bölümleri de müze kartla gezilebiliyor.Yıldız Sarayı nerede?
Yıldız Sarayı nerede sorusunun cevabı merak ediliyor. Yıldız Sarayı İstanbul Beşiktaş'ta yer alıyor. Yıldız Sarayı'nın adresi şöyle: Yıldız Mah. Palanga Cad. No:57 Beşiktaş/İstanbul İLGİLİ HABERYıldız Sarayı'nda rekor!
İLGİLİ HABER
Yıldız Sarayı'nda rekor!Yıldız Sarayı hakkında bilgi!
Uzun yıllar devam eden restorasyon, konservasyon ve peyzaj çalışmalarının ardından müze – saray olarak kapılarını açan Yıldız Sarayı’nda, Büyük ve Küçük Mabeyn Köşkü, Çit Kasrı, Limonluk Kasr-ı Hümayunu, Sultan 2. Abdülhamid Han’ın şahsi kütüphanesi ve Has Bahçe tarihinde ilk kez görüldü. Osmanlı döneminde yabancı devlet adamlarının ağırlandığı Büyük Mabeyn Köşkü, görkemiyle görenleri kendisine hayran bıraktı. Çit Kasrı’nda oluşturulan Sultan 2. Abdülhamid Han Müzesi de tarih ve sanat meraklıları tarafından büyük ilgi gördü. Tarihin akışını değiştiren olaylara tanıklık eden Küçük Mabeyn Köşkü’nü gezenler, geçmişe ışık tutan ayrıntıların izlerini sürme imkanı buldu. Tarihte ‘Hamid Bahçesi’ olarak adlandırılan, bitki çeşitliliği, doğal nehir görünümündeki göleti ve peyzaj tasarımıyla büyüleyen bahçe de ziyaretçileri geçmişte yolculuğa çıkardı. Sultan II. Abdülhamid Han’ın şahsi kütüphanesine tahsis edilen ‘Silahhane’ bölümü de büyük beğeni topladı. Tarihinde ilk kez gezilebilen kütüphanede ziyaretçiler, paha biçilemeyen binlerce nadir eser arasında bambaşka bir atmosferi teneffüs etme fırsatı yakaladı.